...
Konjunkturinstitutet spår negativ tillväxt för ekonomin

Konjunkturinstitutet tror att vi är på väg mot en ny konjunkturnedgång och institutet spår, enligt TT, att Sverige får negativ tillväxt redan nu i höst.
De dystra framtidsutsikterna från Konjunkturinstitutet står i bjärt kontrast till den positiva bild av svensk ekonomi med kraftigt fallande arbetslöshet, som nyligen tecknades av finansminister Anders Borg.
”Första halvåret i år var överraskande starkt, men de flesta tecken tyder på att det nu kommer att bli sämre. Förtroendeindikatorerna ligger under det historiska snittet i vår barometer och de internationella signalerna är svaga”, säger Konjunkturinstitutets generaldirektör Mats Dillén (bilden).


Konjunkturinstitutet tror att lågkonjunkturen fördjupas under hösten och under tredje kvartalet krymper den svenska ekonomin med 0,8 procent i skuggan av den pågående krisen i euroområdet. Euroländerna har fortfarande lång väg tillbaka till balans samtidigt som den starka svenska kronan plågar exportföretagen.
Den inramningen ger en svag svensk tillväxt och institutet räknar med betydligt högre arbetslöshet än regeringen gör. Arbetslösheten kryper upp mot 8 procent nästa år för att sedan börja dämpas igen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-08-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Ekonomi Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK