...
Imager med 96 lysdioder ger snabb läsning på transportband

Datalogic Automation, som levererar system för industriell automation och datafångst, har lanserat en ny läsare (bilden) för snabb och säker automatiserad läsning av postförsändelser, förpackningar och artiklar, som färdas på transportband.
Den nya läsaren, som är en så kallad 2D-imager, har beteckningen Matrix 450™ och är en CCD-baserad imager för verifiering av objekt vid automatiserad orderplock samt post- och paketsortering.


Datalogic Automations skriver iett pressmeddelande att läsaren stödjer både vanliga streckkoder (kod 128, 39, EAN/UPC, etc.) och tvådimensionella koder (PDF417, MicroPDF, Data Matrix, QR koder, Aztec, etc.) samt den typ av streckkoder, som används för automatisk postsortering.
Matrix 450 har en upplösning på 5.0 megapixel och ett 50 centimeters skärpedjup, vilket ger hög tillförlitlighet och flexibilitet. Den kan registrera upp till 15 bilder per sekund och bilder kan sparas och överföras i realtid. Misslyckade avläsningar sparas och underlättar felsökning, då den sparade bilden ger information om vad som har gått fel. Ett paket kan exempelvis sakna etikett eller ligga med etiketten neråt på transportbandet.

Läsarens snabbhet gör att den kan användas i applikationer som andra 2D-imagerläsare inte klarar av. Matrix 450 passar för montering över små och medelstora transportband, där försändelser, varor eller paket förflyttas och måste verifieras snabbt och säkert. Den kan även användas som presentationsskanner för att manuellt verifiera objekt.
Varje avläsning täcker en stor yta av transportbandet och koderna kan läsas oavsett riktning. Läsarens 96 inbyggda lysdioder (LED) lyser med ett konstant vitt eller blått ljus och det behövs därför ingen extern ljuskälla. Två röda lasersikten underlättar vid installation samt vid manuell avläsning.

Matrix 450 är designad för användning i tuff industrimiljö. Den är IP65-klassad, har inte några rörliga delar och skyddas av ett slagtåligt aluminiumchassi.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-08-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK