...
Trioplast flyttar filmtillverkning från fabrikerna i Smålandsstenar

Plastfilmstillverkaren Trioplast AB, med huvudkontor i Smålandsstenar, ska flytta produktionen av industrifilm och konverteringsfilm från fabrikerna i Smålandsstenar till övriga enheter i koncernen. Det skriver företaget på sin hemsida.
Förändringen, som också innebär att cirka 25 anställda varslas om uppsägning, görs för att skapa en mer fokuserad produktion och logistik.


Berörd personal i Smålandsstenar är informerad och förhandlingar med berörda fackliga parter är inledda.
”Det är ett tungt besked att ge, men är nödvändigt för att klara vår framtida konkurrenskraft. Naturligtvis kommer vi att på ett så bra sätt som möjligt att ta hand om de som berörs och hålla dem uppdaterade med information och tillsammans med fackliga företrädare stötta så gott vi kan”, säger Per Holtstrand, VD för Division Sträckfilm inom Trioplast.

I samband med de strukturella förändringarna kommer Trioplast också att investera cirka 17 miljoner kronor, framförallt på ökade automatisering vid anläggningarna i Smålandsstenar.
Företagsledningen hoppas att åtgärderna ska leda till att Trioplast AB ska förbättra sin konkurrenskraft, bli mer fokuserade och stå bättre rustade för att möta framtiden på krävande marknader.

I koncernen Trioplast Industrier AB ingår förutom flera filmtillverkande företag även konverteringsföretag som Trioplast Landskrona AB och kartongkonverteraren Ekmans Jönköping AB. I hela koncernen finns cirka 1.300 anställda och omsättningen är cirka 4 miljarder kronor.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK