...
Smurfit Kappa och Celloplast lanserar ”metalliserad wellpapp”
Exempel på MirriNor-förpackningar: t.v. en rundad multipack med premiumöl och t.h. en presentförpackning för champagne.

Smurfit Kappa har tillsammans med Mirri, som ingår i koncernen Celloglas, utvecklats en speciell ”metalliserad wellpapp” som lanseras under varumärket ”MirriNor”.
Den nya wellpappkvaliteten, som är en kombination av Smurfit Kappas patenterade mikrowell T-flute och Mirris högkvalitativa tryckbara metallfilmer, kan konverteras till flera olika former, bland annat runda och ”kurviga” och är speciellt lämplig till premiumprodukter inom drycker, livsmedel, kosmetika, etc.


Ett speciellt joint venture – MirriNor – har bildats mellan Celloglasdivisionen Mirri och Smurfit Kappa Norboard, som är en division inom Smurfit Kappa Sheetfeeding.

MirriNor kan köras i konventionella konverteringsmaskiner och tryckas med antingen UV-litho eller vanlig litho. Materialet kan förses med olika folierade partier och med djupprägling eller reliefprägling. Den ingående T-fluten är FSC-certifierad och metallfilmen är bionedbrytbar. MirriNor finns, enligt tillverkaren, i arkstorlekar från 450 x 590 millimeter till 1.020 x 1.390 millimeter.

”Wellpappen har unika ´kurvkvaliteter´ som gör det möjligt att tillverka såväl lådor och boxar som cylinderformade förpackningar”, skriver Smurfit Kappa i ett pressmeddelande.

MirriNor är speciellt utvecklad med sikte på presentförpackningar, lyxartiklar och exklusivare produkter inom snabbrörliga konsumentprodukter (FMCG – Fast Moving Consumer Goods).

Den metalliserade wellpappen MirriNor kommer att visas vid easyFair-uställningen Packaging Innovations i London den 4 och 5 oktober i år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK