...
Rexam har sålt delar av Personal Care

Brittiska Rexam plc meddelar i en pressrelease att man nu genomfört försäljning av affärsenheterna för High Barrier Food Packaging, som ingått i Rexams affärsområde Personal Care.
Köpare är ett dotterbolag inom förpackningskoncernen Silgan Holdings Inc. och köpeskillingen uppges till 250 miljoner US-dollar i kontanter (cirka 1,7 miljarder kronor).


Som vi tidigare meddelat har brittiska Rexam plc sedan senhösten i fjol övervägt en försäljning av verksamhetsområdet Personal Care (läs här) och i början av juli i år meddelade Rexam att det var klart med försäljning av affärsområdet.

Enligt beskedet i juli skulle Personal Care-området delas mellan två köpare: enheterna inom kosmetika, toalettartiklar och hushållsprodukter skulle köpas av ett dotterbolag till investmentbolaget Sun Capital Partners Inc., medan ett dotterbolag inom förpackningskoncernen Silgan Holdings Inc. var intresserade av enheterna för barriärförsedda livsmedelsförpackningar.

Det är den sistnämnda affären, som nu alltså är genomförd, medan uppgörelsen med Sun-företaget fortfarande väntar på godkännande av berörda konkurrensmyndigheter och inte förväntas bli klar förrän under årets fjärde kvartal. I den affären har köparen lämnat ett bindande bud, som innebär att man betalar Rexam 459 miljoner dollar kontant (cirka 3,05 miljarder kronor) för de berörda affärsenheterna.

Totalt har Rexams Personal Care-division sysselsatt cirka 7.000 anställda i Europa, USA och Asien. År 2011 omsatte affärsområdet 502 miljoner brittiska pund (cirka 5,3 miljarder kronor). Divisionen genererade i fjol en vinst före avdrag för overhead-kostnader med 38 miljoner pund, fördelade med 26 miljoner på CTH-området (Cosmetics, Toiletries och Household care products) och 12 miljoner pund på HBF-området (High Barrier Food Containers).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK