...
Metsä Board levererar mer kartong tack vare ökad arkningskapacitet
Metsä Board har ökat arkningskapaciteten av falskkartong vid bruket i Äänekoski.

Finska kartongtillverkaren Metsä Board (tidigare M-real) ökar sin arkningskapacitet av kartong och kan nu leverera mer falskartong i ark till sina kunder.
Man har nu två arkningslinjer vid bruket i Äänekoski, vilket ökar arkningskapaciteten med 70.000 ton. Snart ska man också öppna ett nytt Express Board servicecenter i Tyskland, där man också har möjlighet att arka kartong.


Metsä Board skriver i ett pressmeddelande att arkningsanläggningen i Äänekoski kommer att arka en del av den utbyggda produktionskapaciteten av falskartong, som blev klar tidigare i år samt delvis ersätta den arkning, som tidigare skett externt. I Äänekoski tillverkar Metsä Board kartongprodukterna Carta Integra och Carta Solida, vilka är avsedda för högkvalitativa förpackningar och trycksaker.

Senare under september öppnar Metsä Board ett nytt Express Board servicecenter för alla sina falskartongprodukter i sitt tyska bruk Gohrsmühle. Arkningskapaciteten kommer att bli 60.000 ton per år med möjligheter för framtida expansion.

”Vi upplever en ökande efterfrågan på vår falskartong i ark och har därför ökat arkningskapaciteten i såväl Äänekoski som snart även i Gohrsmühle”, säger Markku Romano, ansvarig för försäljningen av kartong i Europa, Mellan Östern och Afrika.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK