...
Anställd vid Stora Enso Packaging uppsagd för sina upprullade byxben...

En mångårig medarbetare hos Stora Enso Packaging i Skene – där man tillverkar wellpapp – har blivit uppsagd för att han envisats med att ha upprullade byxben på sina arbetsbyxor!
Den till synes bisarra historien rapporteras nu i flera svenska tidningar, bland annat Dagens Arbete, Aftonbladet och Expressen.


Arbetaren i fråga är 59-årige Anders Sjöblom, som varit anställd vid företaget sedan 1974. Han säger till Dagens Arbete att han alltid arbetat med byxbenen upprullade till en bit under knäna, därför att han tycker det är skönare och bekvämare. Men sedan juni i år har ledningen vid Stora Enso Packaging i Skene av säkerhetsskäl infört nya regler om enhetlig arbetsklädsel – och då tillåter man inte vare sig kortbyxor eller upprullade byxben.

Under sommaren har Anders Sjöblom fått flera tillsägelser och varningar, men har ändå fortsatt att arbeta med byxbenen upprullade, och häromdagen fick han en skriftlig uppsägning i handen och skickades hem från arbetsplatsen!

Men Anders Sjöblom tänker inte ge upp utan strid. Han har arbetat vid fabriken i Skene i 38 år och menar att det aldrig hänt några olyckor på grund av att arbetare haft kortbyxor eller upprullade byxben.
”Det här är inte klokt! Jag tänker driva detta så långt det går”, säger han.

Anders Sjöblom får också stöd från sitt fackförbund, där Magnus Leoson, ombudsman på Fackförbundet GS avdelning 6, nu ska ha förhandlingar med arbetsgivaren.
”Jag kommer självklart att hävda att det inte finns saklig grund för uppsägning”, säger Magnus Leoson till Dagens Arbete.

Några kommentarer från företagsledningen vid Stora Enso Packaging har ännu inte gjorts.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK