...
Svenska designstudenter tävlar om plats på världens största lyxförpackningsmässa

Studenter från förpackningsdesignprogrammet vid Broby Grafiska tävlar i Stockholm den 13 september om att ta fram den bästa hudvårdsförpackningen för män. Första pris är en åtråvärd utställningsplats på världens största lyxförpackningsmässa i Monaco.
Tävlingsbidragen från de deltagande studenterna kommer att visas på Galleri KG52 i Stockholm, där också juryn presenterar det vinnande bidraget.


33 elever vid förpackningsdesignprogrammet vid Broby Grafiska har under det första halvåret i år arbetat med att formge den bästa förpackningen i det mest exklusiva segmentet av hudvårdsprodukter för män. Parallellt med de svenska eleverna tävlar dessutom 68 franska studenter vid den legendariska franska förpackningsdesignhögskolan ESEPAC utifrån samma uppdragsbeskrivning.

"De tävlande studenterna har fått utmaningen att formge en lyxförpackning, som ska förena hög funktion med elegans med samtidigt högt ställda miljökrav. Det ska bli intressant att jämföra hur svenska och franska studenter väljer att lösa uppgiften", säger Laurence Autard de Bragard, International Coordinator vid Broby Grafiska.

Vinnarbidragen från Sverige och Frankrike presenteras vid Luxe Pack Monaco, världens största mässa för lyxförpackningar, i den mycket prestigefyllda sektionen Generation Luxe Pack under perioden 24-26 oktober. Här har under tidigare år framstående designskolor som Nantes- Atlantique School of Design och Strate College visat banbrytande förpackningslösningar som mött en världspublik.

"Nu får Broby Grafiska chansen att visa hela världen hur kreativ och innovativ förpackningsdesign ska se ut i framtiden. Den här möjligheten är ett bevis på att Broby Grafiska globalt uppfattas som en av världens främsta skolor i förpackningsdesign", säger Agneta Rognli, juryledamot och Manager Business Communication på Korsnäs.

Förutom Agneta Rognli består den namnkunniga juryn av Susanna Barett, Creative Director, Today Creative; Mattias Börjesson, verkställande direktör, Today Creative; och Maria Åkerberg (bilden ovan), grundare av hudvårdsföretaget Dermanord.

Juryn presenterar alltså vinnarbidraget den 13 september och dagen därpå är allmänheten välkommen att se utställningen med tävlingsbidrag på Galleri KG52 och rösta fram sin favorit.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK