...
Cascades lägger ner och investerar

Pappers- och förpackningskoncernen Cascades Inc. kommer att stänga falskartongfabriken i Lachute (bilden) i kanadensiska Québec senast vid utgången av första kvartalet 2013. Det skriver företaget i en pressrelease.
155 anställda berörs, men Cascades skriver att 40 procent av dem kommer att få jobb på andra Cascades-bruk i Québec-regionen.
Samtidigt meddelar Cascades att man investerar 22 miljoner dollar i sina andra kanadensiska bruk, för att säkerställa deras produktion och effektivitet.


De kanadensiska bruk, som får del av investeringarna är belägna i Viau, Mississauga, Winnipeg och Cobourg. I dessa bruk ska installeras modern och mångsidig utrustning, vilket enligt företaget kommer att öka produktiviteten och effektiviteten hos Cascades verksamheter i Nordamerika, den så kallade Norampac-divisionen.

”Dessa investeringar, som är de största inom falskartongområdet på m ånga år, är i linje med Cascades strategi att modernisera och förbättra lönsamheten för våra förpackningsenheter”, säger Marc-André Dépin, VD för Norampac, i en kommentar.

Cascades-koncernen, som bildades 1964, tillverkar, konverterar och marknadsför förpackningar och mjukpappersprodukter, som huvudsakligen är tillverkade av återvunna fiber. Koncernen har 12.000 anställda i mer än 100 fabriker i Nordamerika och Europa. I Sverige äger man bruket Djupafors i Kallinge, Blekinge.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK