...
Stadigt tillväxt med 4,4 % om året förutspås för wellpappförpackningar

Den globala industrin för wellpappförpackningar beräknas växa med 15 miljarder US-dollar under den kommande femårsperioden och år 2017 vara värd 67 miljarder dollar (cirka 444 miljarder kronor). Det framgår av studien “The Future of Global Markets for Corrugated Board Packaging to 2017”, som publicerats av Smithers Pira.
Studien redovisar wellpappförpackningsmarknadens utveckling under åren 2007 – 2012 samt förutspår branschens utveckling fram till år 2017.


Även den totala mängden producerade wellpappförpackningar förutspås öka väsentligt under de kommande åren. År 2011 var den globala förbrukningen av wellpappförpackningar 102 miljoner ton och framtill 2017 beräknas denna växa med 4,4 procent om året, vilket skulle ge en global förbrukning om fem år på cirka 130 miljoner ton.

Smithers Pira förutspår att användningen av wellpappförpackningar kommer att öka mest inom områden som kyld färdigmat, takeway och annan färdiglagad mat. Den ständigt accelererande levnadstakten i storstäderna med åtföljande krav på snabbhet och bekvämlighet kommer att gynna wellpappförpackningarna, menar Smithers Pira.

När det gäller utvecklingen av nya wellpappkvaliteter och –förpackningar, menar Smithers Pira, att miljöhänsynen kommer att driva fram nya lättviktskvaliteter och mer resurseffektiva förpackningar.

När det gäller de geografiska marknaderna för wellpappförpackningar kommer allt större del av produktionen att inriktas på utvecklingsregioner som Kina, Indien, Brasilien och Östeuropa i takt med att konsumtionen och förpackningsbehovet ökar på dessa marknader. Redan i dag är Asien den största marknaden för wellpappråvara och om fem år kommer mer än hälften av världens wellpapproduktion för förpackningar att finnas i Asien. Enbart på den kinesiska marknaden förutspås produktionen av wellpappråvara att svara för en 70-procentig nettoökningen de närmaste fem åren. Samtidigt förväntas motsvarande produktion i Nordamerika och Västeuropa minska med i snitt 3 procent per år.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK