...
MicVacs ”visslande” förpackningar introduceras nu även i Australien

De internationella etableringarna för svenska färdigmatskonceptet MicVac blir alltfler. Företaget meddelar nu att man ökar sin närvaro i Storbritannien samtidigt som man introducerats i Australien.
I Storbritannien är det företaget Quorn, som använder MicVacs ”visslande” mikrovågsförpackningar till en exklusiv serie färdigrätter (bilden) och ”down under” lanserar Saizeriya Australia Pty Ltd en serie kompletta pastarätter i MicVac-förpackningar.


Storbritannien blev tidigt en av de större marknaderna för MicVac och nu är det alltså dags för ännu en brittisk färdigmatsproducent att använda sig av den unika svenska tillagnings- och förpackningsmetoden. Det är företaget Quorn, som nu lanserar serien “Chef’s Selection”, med Tiki Masala, Mexican Chili och Sweet and Sour, tillagade och förpackade enligt MicVac-metoden. Quorn bildades 1995 och har som affärsidé att erbjuda alternativ till traditionella köttprodukter för personer, som vill minska sitt köttintag men ändå äta kostriktigt

”Vi är mycket stolta över att Quorn använder vår MicVac-metod för att säkerställa den höga kvaliteten i deras premiumsortiment”, säger Håkan Pettersson (bilden t.h.), VD i MicVac.

Quorn-produkterna kommer att säljas av kedjorna Waitrose, Sainsbury´s och Morrisons och finnas i mer än 1.000 butiker över hela Storbritannien. Tillagning och packning av produkterna görs av MicVacs brittiska partner S&R Foods.

”Denna innovativa livsmedelsförpackning ökar både kvaliteten och hållbarheten hos Quorns färdigrätter, som är fria från konserveringsmedel. Förpackningarna har tagits emot mycket väl av konsumenterna och Quorn tittar just nu på om man kan utöka såväl antalet produkter som återförsäljare”, säger S&R Foods VD Asad Hussain.

MicVacs introducering på den australiska marknaden sker via företaget Saizeriya Australia, som är en ledande färdigmatsproducent med pastarätter som specialitet. Produkterna kommer att distribueras över hela Australien av den ledande detaljhandelskedjan Cole.

Saizeriya Australia, som är beläget i Melbourne, har nyligen installerat en komplett MicVac-linje i sin anläggning. Linjen byggdes upp av ett team från MicVac i nära samarbete med företaget DWC FoodTech, som kontrakterats av Saizeriya för att utveckla och validera processer för deras sortiment, som består av fem olika grundrecept på pastarätter.

”Vi utvärderade olika produktionstekniker, men när det kom till näringsbevarande och produktsäkerhet var MicVac rätt val för oss”, säger Scott Turner, kvalitetssäkringsansvarig hos Saizeriya Australia.

MicVac-linjen hos Saizeriya Australia byggdes upp rekordkort tid. Från det Saizeriya lade sin order hos det svenska företaget tog det endast 18 veckor innan Saizeriya i juni i år kunde göra sin kommersiella lansering av de nya förpackningarna.

MicVac meddelar också att man kommer att ställa ut på mässan ”IPA – The Global Food Factory” i Paris 21 – 25 oktober i år. Ett deltagande på mässan ger företaget möjlighet att för en bredare publik visa upp sin unika metod för tillagning, pastörisering och uppvärmning av kylda färdigrätter med hjälp av mikrovågsteknik.
”Människor blir alltmer medvetna om vad de äter, samtidigt som de får allt mindre tid över att själva tillaga maten på korrekt sätt – detta ger en växande efterfrågan på färdigmat med hög kvalitet”, skriver MicVac i ett pressmeddelande.


Den patenterade MicVac-metoden möjliggör tillagning och pastörisering av produkt i en försluten förpackning genom en kontinuerlig mikrovågstunnel. Produkterna får 30 dagars hållbarhet i +8C då MicVac-metoden ger hög pastöriseringsgrad och låg syrehalt i produkten.
Den kylda maten görs färdig av konsumenten genom att MicVac-förpackningen placeras obruten i mikrovågsugn. Förpackningen är försedd med en ventil som ”visslar, när maten är klar!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK