...
Nu lanserar Coca-Cola den lilla ”flygburken” i Sverige
Coca-Cola Minican säljs på den svenska marknaden i en 12-packs multiförpackning.

De flesta av oss har säkert stött på de små 15-centiliters burkarna med Coca-Cola på flyget – och kanske undrat varför de inte finns att köpa ute i handeln.
Men nu är vår väntan över! Coca-Cola Enterprises Sverige meddelar nämligen att från vecka 36 finns Coca-Cola Minican ute i den svenska detaljhandeln, där den säljs i en 12-packs multiförpackning...
”Den lilla törstsläckaren på 15 centiliter har en stor potential att nå nya konsumentgrupper”, säger Charlotta Bard Resare, affärschef på Coca-Cola Enterprises Sverige.


Coca-Cola Minican har tidigare lanserats i flera andra länder och visar där en positiv trend. I Belgien och Nederländerna säljs redan över två miljoner liter per år och 2011 ökade försäljningen i Nederländerna med 10 procent

I Sverige är Coca-Cola först på marknaden med den här storleken för läsk. Konsumenterna kan nu lättare köpa flera förpackningar, som de enkelt kan dela med sig av till andra eller välja när de själva vill dricka en mindre mängd.

”Vi ser en tydlig trend och efterfrågan bland både kunder och konsumenter på små portionsförpackningar och hoppas att fler konsumenter spontant kommer att välja den lilla törstsläckaren för att den väcker positiva minnen”, säger Charlotta Bard Resare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK