...
Boxon köper tysk leverantör av storsäckar för bulkhantering

Förpackningsföretaget Boxon med huvudsäte i Helsingborg stärker sin internationella konkurrenskraft genom att köpa det tyska företaget Jumbotainer Verpackungs GmbH (JBT).
JBT är en väletablerad leverantör av storsäckar för bulkhantering, så kallade Flexible Intermediate Bulk Containers (FIBC), på såväl den tyska marknaden som i övriga Europa.
"En stor och strategiskt viktig affär för Boxon", säger Boxons VD Anders Yllfors (bilden).


Det nya förvärvet kommer att inlemmas i Boxons affärsområde Bulk, vilket därmed kommer att fördubbla sin kapacitet och få en årsomsättning på 300 miljoner kronor. Räknat i storsäckar innebär det 4,5 miljoner till kunder över hela Europa. Detta gör i ett slag Boxon till Europas största oberoende leverantör av avancerade och kundanpassade lösningar inom bulkhantering.

Kunderna i Europa återfinns främst i ett mellansegment, samtidigt som de goda affärsrelationerna med stora internationella key accounts fortlöper. Genom Boxons stärkta närvaro på den kinesiska marknaden i Shanghai, genom eget bolag och lokal organisation, finns också möjligheter att serva kunder direkt i Asien.

Boxon Bulk leds av VD och affärsområdeschefen Oliver Grüters. Huvudkontoret för Boxon Bulk finns i Düsseldorf och på den nordiska marknaden representeras Boxon Bulk av kontoret i Malmö under ledning av Douglas Renfro.

Förvärvet av JBT har föregåtts av ett samarbete mellan Boxon och JBT medsyfte att skapa ett starkt företag inom bulkområdet och i ett uttalande gemensamt med Jumbotainers ledning säger Anders Yllfors:
”Vi har tillsammans och under en längre tid arbetat mot målet att förverkliga den här viktiga affären på storsäcksmarknaden. Idag är affären i hamn och skapar därigenom ett väldigt starkt företag inom vår bulkaffär och ett väldigt konkurrenskraftigt erbjudande till nuvarande och framtida kunder."


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Industri Köp/Försäljning/Samgående Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK