...
Vinnande trio från Broby Grafiska får visa sitt bidrag på Luxe Pack i Monaco
Glada vinnare från Broby Grafiska:  Linn Andersson och Elin Jansson. Johan Bouvin Löndahl, som också ingick i vinnartrion, är ej med på bilden.

Tävlingen om vilka svenska designstudenter, som kunde utforma den bästa förpackningen för exklusiva hudvårdsprodukter för män (läs här), har nu avgjorts. Segrade gjorde en studenttrio från förpackningsdesignprogrammet vid Broby Grafiska i Sunne och de kan nu glädja sig åt att deras vinnande bidrag kommer att visas upp i den mycket prestigefyllda sektionen ”Generation Luxe Pack” vid årets upplaga av Luxe Pack i Monaco i slutet av oktober.

”Vinnarna får en unik chans att visa upp sin kreativa och innovativa förpackningsdesign på den globalt sett viktigaste scenen för detta. I Monaco möts världens alla stora modehus, elektronikföretag och andra företag, som använder exklusiva och innovativa förpackningar i jakt på nya idéer och former”, säger Agneta Rognli, juryledamot och Manager Business Communication Korsnäs.

De tre vinnarna heter Linn Andersson, Elin Jansson och Johan Bouvin Löndahl och de tog hem segern med bidraget ”Mr.” (bilden t.h.).

I sin motivering till förstaplatsen skriver juryn:
En tydlig och väl genomfört ide som vågar vila i enkelheten. Form och funktion kommunicerar en stark enhet där typografin talar för sig själv. Uttrycket är maskulint utan övertoner med förankring i svenskt hantverk. Förpackningen uppfyller även högt ställda kriterier för produktens funktionalitet även ur ekologisk hållbarhetssynpunkt.”

Sammanlagt deltog 33 designstudenter i tävlingen och dessa har under första halvåret 2012 arbetat med att formge en exklusiv förpackning med utgångspunkt i en fiktiv hudvårdsprodukt för män. Förpackningarnas egenskaper har utvecklats genom marknadsundersökningar i målgruppen för produkten, som därefter översatts till förpackningens form och funktion.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK