...
Duropacks tyska och tjeckiska wellpappenheter köps av Mondi

Globala förpackningskoncernen Mondi Group har träffat en överenskommelse med österrikiska Duropack GmbH, som innebär att Mondi köper Duropacks tillverkningsenheter i Tyskland och Tjeckien för 125 miljoner euro i kontanter.
Affären omfattar två fabriker för tillverkning av wellpapplådor, bland annat Duropack Wellpappe i tyska Ansbach, samt bruket Duropack Bupack i tjeckiska Ceske Budejovice (bilden), där man producerar wellpappråvara av återvunnen fiber.


De aktuella enheterna för wellpapplådor använder 130.000 ton wellpappråvara om året i sin produktion och det tjeckiska wellpappbruket har en årskapacitet på 105.000 ton wellpappråvara.

Mondi skriver i ett pressmeddelande att köpesumman på 125 miljoner euro (cirka 1,075 miljarder kronor) kommer att finansieras från befintliga resurser och att förvärvet är i linje med Mondi Groups strategi att stärka sin ledande position inom wellpappförpackningar i centrala och östra Europa.

Slutförandet av affären är villkorat av godkännande från relevanta konkurrensmyndigheter och andra sedvanliga transaktionsvillkor.

Mondi Group är en internationell pappers- och förpackningskoncern med tillverkning i 28 länder och en omsättning på 5,7 miljarder euro (knappt 50 miljarder kronor). Koncernens nyckelfabriker finns Centraleuropa, Ryssland och Sydafrika och gruppen sysselsätter drygt 23.000 personer. Mondi Group är uppdelad i två huvuddivisioner – en för Sydafrika samt en för Europa och övriga världen – och divisionshuvudkontoren finns i Sydafrika (Johannesburg) respektive Storbritannien (Addlestone).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK