...
Nytänk inom linerless ger stora miljöbesparingar

Avery Dennisons Retail Branding and Information Solutions har precis lanserat en intressant  identifieringslösning för utskrift och applicering med ett etikettmaterial utan bakpapper för kartong-, tråg- och palletiketter som ett led i företagets ansträngningar att accelerera prestanda och produktiviteten i hela den globala leveranskedjan, med miljömässigt hållbara lösningar.

Nya LPA 81x powered by Avery Dennison LightSmart Technology (LPA 81x) använder etikettmaterial med LightSmart™-teknik som fungerar utan releaseliner, vilket krävs för traditionellt etikettmaterial. Baksidan av LightSmart™-etikettmaterial är belagd med ett klibbfritt lim som aktiveras och binder med hjälp av värme. Detta sker efter utskrift och beskärning, vilket är en viktig skillnad jämfört med befintliga linerlesslösningar.
 
En stor fördel med LightSmart är möjligheten att skriva ut etiketter med en varierad längd, eftersom materialet består av en rulle som kan skäras till önskad unik längd vid varje enskild utskrift. Denna innovation minskar materialspill och kostnader samtidigt som den ger en ökad flexibilitet för att möta en mängd olika utskriftsbehov.
 
- Vår nya utskrifts- och appliceringslösningsteknik ger varumärkesägare möjlighet att ta ett större miljöansvar i sina produkterbjudanden och operationer, säger Dave Herring, vice VD, Avery Dennison General Retail and Industrial Solutions.
-  Möjligheten att skriva ut etiketter utan releaseliner ger våra kunder en förbättrad produktivitet och effektivitet och samtidigt minskad miljöpåverkan.”
 
Sextio procent mer
LightSmart-etiketteringsmaterial innehåller över sextio procent mer material per rulle jämfört med traditionellt etikettmaterial, vilket gör att det krävs färre rullbyten och mindre materialhantering. Denna förbättring gör att man kan ha färre rullar på lager, vilket minskar logistikhanteringen och sparar pengar.
 
Ur miljösynpunkt minskar naturligtvis produktionsspillet vilket resulterar i färre materialtransporter och en minskning av miljöpåverkan på vatten, mindre energiförbrukning, generering av fast avfall samt koldioxid, jämfört med traditionella etikettmaterial.
 
Sextiofem procent mindre
 
- Konsekvenserna av den här tekniken är stora, tillägger  Dave Herring. Om en användare byter etthundratusen kvadratmeter, vilket räcker till cirka 6 700 000 etiketter i storlek 100 x 150 mm, traditionellt etiketteringsmaterial till vår nyhet, så har de möjlighet att minska vattenförbrukningen till hälften, energiförbrukningen med en fjärdedel och materialavfall med cirka 65 procent. Allt utan ökning av koldioxidutsläpp.”
 
Lösningen finns nu på marknaden i Beneluxländerna, Frankrike, Tyskland och Skandinavien och kommer att presenteras i Speakers Corner på Scanpack 2012.
 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-09-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK