...
Stora Enso etablerar samriskföretag för förnybara förpackningar i Pakistan
Det nya samriskbolaget ska producera förnybara förpackningar för den pakistanska marknaden.

Stora Enso har tecknat avtal med Packages Ltd. of Pakistan om att etablera ett samriskföretag, som ska få namnet Bulleh Shah Packaging.
Det nya företaget kommer främst att producera förnybara förpackningar till lokala och internationella nyckelkunder på den snabbt växande pakistanska marknaden. Företaget kommer att sysselsätta cirka 950 personer och dess omsättning första året väntas bli 130 miljoner US-dollar (cirka 855 miljoner konor).


Stora Ensos inledande aktieinnehav blir 35 procent men kan vid ett senare skede, när vissa villkor har uppfyllts, ökas till 50 procent.
Samriskföretaget kommer att omfatta verksamheten vid Kasur Bruk och en anläggning i Karachi, som båda för närvarande ägs av Packages Ltd.

Det överenskomna värdet för 100 procent av samriskföretaget är cirka 108 miljoner dollar på skuldfri basis. Den totala köpeskillingen kan uppgå till 125 miljoner dollar, medräknat en extra ersättning baserad på resultaten för andra halvåret 2012 och första halvåret 2013. Som en del av avtalet har båda parter förbundit sig att under 2013 och 2014 genomföra ett omfattande investeringsprogram om 135 miljoner dollar för att utveckla verksamheten vidare.

”Det här är ett exempel på Stora Ensos satsningar på värdeskapande tillväxtmarknader. Den pakistanska marknaden med ökande efterfrågan på förpackningsprodukter och kartong erbjuder en attraktiv tillväxtmöjlighet för oss. Det nya företaget kommer att göra det möjligt att betjäna våra nyckelkunder ännu bättre”, säger Mats Nordlander, Executive Vice President, Stora Enso Renewable Packaging.

Stora Enso skriver i ett pressmeddelande att affären beräknas vara slutförd under första kvartalet 2013, under förutsättning att tillsyns- och konkurrensmyndigheter har gett sitt godkännande och andra sedvanliga transaktionsvillkor är uppfyllda.

Packages Ltd. är den största producenten och konverteraren av förpackningar och kartong i Pakistan. Företaget har 3.000 anställda och de viktigaste tillgångarna finns i Lahore och Kasur i provinsen Punjab. Idag innehar Stora Enso 6,4 procent av aktierna i företaget.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK