...
Tetra Pak celebrerar sextio år med videoserien "Voices of Innovation"
I den första videon ger Tetra Paks VD Dennis Jönsson sitt perspektiv på de 60 åren.
Den första modellen (i trä) till en maskin för kontinuerlig fyllning av mjölk i kartong.
Tetra Paks grundare Ruben Rausing kan ses och höras i en av videofilmerna i serien.

I september i år är det 60 år sedan Tetra Pak levererade sin första maskin för fyllning av mjölk i den berömda och klassiska tetraederformade kartongförpackningen.
Under de decennier, som förflutit sedan den epokgörande septemberdagen 1952, har som bekant företaget vuxit till en position som världens största förpackningsföretag, och nu celebrerar Tetra Pak de sextio åren med en serie av videofilmer, som ska spegla koncernens tekniska, sociala och miljömässiga innovationer.


Under de kommande tolv månaderna kommer Tetra Pak att släppa ett antal videos under samlingsnamnet "Voices of Innovation" (Röster bakom innovationerna) och i den första filmen, som nu är tillgänglig, ger Tetra Paks VD Dennis Jönsson sitt perspektiv på företaget och dess utveckling (se videon här!).

"Under 60 år har vi på Tetra Pak drivits av idén att innovationer ska göra människors liv bättre. Våra produkter, tjänster, miljöarbete, framsteg inom livsmedelssäkerhet och sociala program är levande minnesmärken för de personer, som bidragit till att göra livet för miljoner människor bättre. Med Röster bakom innovationerna ger vi dessa personer möjlighet att fira och själva dela med sig av sina personliga upplevelser av Tetra Paks innovationer”, säger Dennis Jönsson.

I en annan film i jubileumsserien berättar Tetra Pak-grundaren Ruben Rausing själv om sina idéer och utvecklingen av den första Tetra-förpackningen ( se videon här!).

Serien Röster bakom innovationerna utforskar alla aspekter av Tetra Paks verksamhet, från produkter, tjänster och teknik, till hållbarhet och miljö, samt livsmedelssäkerhet och sociala program. Under de gångna sextio åren har Tetra Pak utvecklat många banbrytande lösningar och program och många av dem kommer att tas upp i videoserien.

Exempel på höjdpunkter i Tetra Paks utveckling är förstås den första kartongförpackningen – Tetra Classic, som den heter i dag – som kom i början av 1950-talet och som blivit något av en designikon.
Tetra Paks utveckling under 1960-talet av aseptiska tekniker för att eliminera skadliga bakterier i livsmedel och förpackningsmaterial och bevara produkten under många månader utan konserveringsmedel eller kylning är en annan viktig milstolpe liksom förpackningsklassikern Tetra Brik Aseptic, som hart sålts i mer än 4 miljarder enheter runt om i världen.
Andra noterbara förpackningskoncept från Tetra Pak är Tetra Top, Tetra Fino Aseptic, Tetra Evero Aseptic och ”kartongkonservburken” Tetra Recart.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK