...
Akzo Nobel stänger två svenska enheter

Färg- och kemikaliekoncernen Akzo Nobel ska lägga ner sina verksamheter för papperskemikalier i Borås (bilden) och Trollhättan, enligt ett pressmeddelande.
Sammanlagt 41 anställda – 32 i Borås och 9 i Trollhättan – berörs.
Vid de båda fabrikerna tillverkar Akzo Nobel speciella kemikalier, som gör papper resistent mot vatten och enligt bolaget har efterfrågan på dessa produkter nu minskat.


Enligt pressmeddelandet är nedläggningarna i Trollhättan och Borås en del i Akzo Nobels plan för att optimera företagets leveranser av papperskemikalier på den europeiska marknaden. Papperskemikalietillverkningen, som ingår i Akzo Nobels affärsområde ”Pulp and Performance Chemicals” (f.d. Eka Chemicals), ska nu koncentreras till andra av företagets anläggningar i Europa och anpassas till den minskade efterfrågan.

”Dessa effektivitetshöjande åtgärder positioneras oss väl för att möta efterfrågan inom segmentet och våra övriga europeiska anläggningar ger oss möjlighet att behålla vår konkurrenskraft och betjäna våra kunder i Europa”, säger Jay Hunsberger, försäljnings- och marknadschef för papperskemikalier hos Akzo Nobel.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK