...
Ny smältugn ökar glaskapaciteten vid Gerresheimers fabrik i Lohr

Tyska glas- och plastförpackningskoncernen Gerresheimer har installerat en ny smältugn vid sin fabrik i tyska Lohr (bilden) och på så sätt ökat sin produktionskapacitet för glasförpackningar till det farmaceutiska området.
Den nya smältugnen används för produktion av transparent glas och den ersätter en tidigare smältugn, som tjänat ut sin tid.


Glastillverkning är en värmekrävande process och för att kunna smälta samman ingredienserna sand, soda och kalksten krävs att smältugnen ständigt kan leverera temperaturer över 1.500 grader Celsius. En smältugn håller därför inte mer än 8 – 10 år innan den måste ersättas.

När det var dags för en ny smältugn hos Gerresheimer i Lohr passade man också på att investera i ytterligare en produktionslinje, där man med den allra senaste tekniken kan tillverka ultralätta glasförpackningar till farmaområdet. Den nya linjen innebar en ökad tillverkningskapacitet i Lohr och dessutom 16 nya arbetstillfällen.

Installeringen av den nya smältugnen i Lohr gick på rekordtid, skriver Gerresheimer i ett pressmeddelande. Det tog bara 43 dagar innan den nya ugnen producerade den första heta, flytande glasmassan.

”Att vi kunde installera smältugnen på rekordtid var tack vare hårt arbete och engagemang från hela vår arbetsstyrka i Lohr”, säger Gerresheimer Lohrs VD Andreas Kohl.

Den nya smältugnen uppfyller alla lagstadgade krav på avgaser och renhet och den har en helt sluten smältbassäng, vilket förbättrar energieffektiviteten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Glas Glas Läkemedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK