...
Wellpapplåda som klarar 1.000 liter vätska

Viscotainer System är namnet på ett nytt förpackningskoncept från Smurfit Kappa, som man lanserar på den pågående förpackningsmässan FachPack 2012 i Nürnberg.
Med Viscotainer kan man frakta och lagra upp till 1.000 liter vätska i vad som i princip är en stor bag-in-box – dvs. en wellpapplåda försedd med en flexibel innerpåse.
Fördelen med Viscotainer är enligt Smurfit Kappa bland annat att den i ofyllt tillstånd tar mycket mindre plats än konventionella bulkbehållare av plast.


”En tom plast-IBC med samma fyllvolym som Viscotainer ockuperar ju 1.000 liter luft i lagerutrymme, medan en tom Viscotainer ligger platt och tar upp mycket lite plats under frakt och lagring” ,säger Thomas Geisler från Smurfit Kappa West.

Viscotainer består av en yttre fyrkantig wellpapplåda (bilden t. h.) och inuti denna en åttkantig ”stödring” tillverkad i en speciellt stark wellpapp, som fått namnet Linacor. Denna wellpapp är en extremt stark dubbelväggig våtstark wellpapp som ger en vattentätt innerförpackning åt Viscotainer. Själva vätskan, som ska lagras eller transporteras, fylls sedan i en kraftig innerpåse av polyeten, som har ett förslutbart munstycke, vilket kan förses med olika typer av påfyllnings och tappningsanordningar.

Smurfit Kappa skriver i ett presmeddelande att Viscotainer är enkel och lätt att såväl montera som fylla. Den fyllda vätskan kan tappas ur containern utan risk för kontaminering av bakterier eller liknande och efter användning behövs inga volymkrävande returhanteringar, rengöringar, etc. utan hela förpackningen kan materialåtervinnas i ett vanligt återvinningssystem.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Industri Marknad Well Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK