...
Mer ätbart förpackningsmaterial:
Ätbar film till portionspåsar med livsmedel som ska lösas upp i vätska
Portionspåsar med havregryn är ett av många exempel på hur livsmedelprodukter kan förpackas i ätbar Vivosfilm.

Häromdagen rapporterade vi om att en professor vid Harvarduniversitetet i USA utvecklat ett ätbart material, som kan användas som förpackningsmaterial för livsmedel och drycker (läs här) och nu nås vi av ännu en nyhet på området: det är USA-företaget MonoSol som lanserar den ätbara filmen Vivos, som kan användas som förpackningsmaterial till livsmedelsprodukter, som ska lösas upp i vatten eller någon annan vätska.

Den ätbara Vivos-filmen löses upp i såväl kall som varm vätska och den upplösta filmen kan utan problem förtäras tillsammans med det aktuella livsmedlet. Vivos-konceptet lämpar sig för portionsförpackningar av produkter som ska lösas upp i en vätska – tack vare att förpackningen/filmen löses upp slipper man såväl verktyg och utrustning för att öppna förpackningarna som kvittblivning av använt förpackningsmaterial.

Exempel på produkter, som kan portionsförpackas i Vivos-film är saft- och juicekoncentrat, snabbkaffe, såser, soppor, kakao, pasta, gryner, matlagningstillsatser, färgämnen, enzymer och vitaminer samt jäst, m fl., m fl.

MonoSol skriver i ett pressmeddelande att den patentsökta Vivos-filmen är tillverkad av en speciell blandning av ingredienser från livsmedelsområdet och att den transparenta filmen är lukt- och smakfri, när den konsumeras. Filmen har goda barriäregenskaper mot syre och bra mekaniska egenskaper, som gör att den kan användas för tillverkning av hållbara påsar av olika storlek för fyllning med livsmedels- och dryckesprodukter. Påsarna kan formas och förpackas med befintlig konverteringsteknik.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-25

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK