...
Genombrott för ”grön” miljöplast

Förpackningstillverkaren Stenqvist, med huvudsäte i skånska Kvidinge, lanserar nu en ”grön” miljöplast, som är baserad på brasilianska Braskems bioplastkoncept ”I´m Green”.
Enligt Stenqvist har ”I’m Green”-plasten fått sitt svenska genombrott genom att den börjat användas till såväl varukassar som produktförpackningar på den inhemska detaljhandelsmarknaden.


Miljöplasten är tillverkad av ”grön” polyeten, som är baserad på minst 85 procent förnyelsebar råvara från sockerrör och Stenqvist skriver i ett pressmeddelande att man är ett av få företag i världen som kan erbjuda en miljöplast med en så pass hög halt av förnyelsebar råvara.

”Det intressanta med grön polyeten är att den har exakt samma goda egenskaper som fossil polyeten, vilket gör att vi kan tillverka allt från tunn plastfilm och bärkassar till skräddarsydda produktlösningar av materialet”, säger Lars Vestergaard, som är försäljningschef på Stenqvist.

”I´m Green” är 100 procent återvinningsbar och dessutom livsmedelsgodkänd. Materialet finns i lågmikrontjocklekar och har utmärkt tryckkvalitet till konkurrenskraftiga priser. Marknadens intresse för nya
alternativ ökar drastiskt i takt med att behovet av hållbara produkter blir allt tydligare.
”Vi märker redan nu en ökad efterfrågan på grön polyeten och först ut är de stora miljömedvetna kunderna”, säger Lars Vestergaard.

Stenqvist kommer att presentera den nya miljöplasten på Scanpack i Göteborg i slutet av oktober.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK