...
Iggesunds nya sodapanna bäddar för ökad produktion av Invercote-kartong
Lars G Sundblad på den tiden det begav sig.

Iggesund Paperboard har invigt den nya sodapannan vid Iggesund Bruk. Invigningen förrättades av Lars G Sundblad, som var VD för företaget i slutet av 1950-talet, då man fattade beslut om att starta företagets kartongtillverkning.
Den nya sodapannan ger Iggesund förutsättningar att öka produktionen av kartongen Invercote, samtidigt som bruket har förutsättningar bli helt biobränsledrivet och självförsörjande på energi, både termisk sådan och elektricitet.


Byggtiden för sodapannan har varit två år och investeringens omfattning har varit 2,3 miljarder kronor (240 miljoner euro).

Parallellt med investeringen i Iggesund så pågår byggandet av en biobränslepanna vid företagets kartongfabrik i Workington, England. Den investeringen är på 1,1 miljarder kronor (123 miljoner euro) och innebär ett radikalt byte av energikälla för tillverkningen av kartongen Incada, från dagens fossila naturgas till bioenergi. Biobränslepannan i Workington ska stå klar under våren 2013.

PS. Lars G Sundblad, som är invald i pappersindustrins ”Hall of Fame” i Wisconsin, USA, var VD för Iggesund Paperboard fram till 1984 och var den som drev igenom att fabriken skulle satsa på tillverkning av oblekt homogen kartong. Läs mer om honom och hans betydelse för Iggesund och svensk kartongtillverkning HÄR!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK