...
Avery Dennison har utvecklat den “skrynkelfria” etiketten

Etikettjätten Avery Dennison har utvecklat en specialetikett för applicering på vakuumkrympta flexibla förpackningar för exempelvis kött, fågel, charkuteriprodukter, etc.
Den nya etiketten, som fått beteckningen ”Avery Dennison Shrink PS”, är speciellt utformad för att inte skrynklas vid vakuumkrympning, vilket ger ökad hållbarhet, bättre synlighet i butiksdisken och andra produktrelaterade fördelar.


Vanligen packas den här typen av kött- och fågelförpackningar i förtryckta flexibla påsar, som sedan krymps kring produkterna med hjälp av vakuumteknik. Men med Avery Dennison nya, patentsökta, etikettkoncept Shrink PS behöver man inte använda förtryckta krymppåsar, utan applicerar i stället en större etikett på påsen, innan den fylls, förseglas och vakuumkrymps.

Metoden att etikettera i stället för att förtrycka krymppåsar innebär större flexibilitet för varumärkesägaren med möjlighet till märkesdifferentiering, säsongskampanjer, etc, skriver Avery Dennison i ett pressmeddelande. Man sparar också in på förpackningsmaterialet, eftersom man inte behöver ett lager av förtryckta krymppåsar, som kanske aldrig kommer till användning eller hinner bli för gamla.

”Det här är en spännande innovation, som både förbättrar våra kunders varumärken och ger produktionsrelaterade fördelar”, säger Dan Galovis från Avery Dennison Label and Packaging Materials.

Potentiella tillämpningar för Shrink PS är etikettering av processade eller färska kött- fågel- och charkprodukter. När den etiketterade påsen sänks ned i varmt vatten efter vakuumkrympningen anpassar sig etiketten efter förpackningens former och får en slät yta utan rynkor eller skrynklor. Etiketten är vattentålig och det självhäftande limmet gör att etiketten sitter kvar på förpackningen under hela dess livstid.

Avery Dennison har dessutom samarbetat med företaget Tronics Pty Ltd och utvecklat en speciell etikettapplikator för Shrink PS-konceptet. Tronics-applikatorn är utformad för att applicera Shrink PS-etiketter på vakuumkrymppåsar, som levereras perforerade på rullar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK