...
Tetra Pak 40 år i Turkiet:
Investerar i ny lamineringsenhet i Izmir
Tetra Paks koncernchef Dennis Jönsson, omgiven av fabrikschefen i Izmir Said Selami Ulusoy, t.v. och Francis Goodenday, chef för Tetra Pak Turkey & Caucasus, t.h., tillkännager mångmiljoninvesteringen i Turkiet.
Flygfoto av Tetra Paks anläggning i Izmir.

Tetra Pak celebrerar 40 års verksamhet på den turkiska marknaden med att investera 25 miljoner euro (cirka 215 miljoner kronor) i en ny lamineringsmaskin i företagets fabrik i Izmir.
Den nya lamineringsenheten, som ska tas i produktion i januari 2013, kan laminera all typer och storlekar av Tetra Pak-förpackningar, inklusive Tetra Prisma Aseptic, Tetra Gemina Aseptic och Tetra Bric Aseptic med Helicap-förslutning.


Investeringen innebär att produktionen av vätskekartongförpackningar vid fabriken kan ökas från 5 miljarder till cirka 6 miljarder om året. Produktionsökningen behövs för att tillgodose Tetra Paks kunder i Turkiet och närbelägna Kaukasus samt för export till andra marknader i regionen.

”Den här investeringen gör det möjligt för oss att tillgodose våra kunders behov av korta ledtider och innovativa förpackningar på en ständigt växande och dynamisk marknad”, säger Francis Goodenday, som är chef för Tetra Pak Turkey & Caucasus.

Under de 40 år som Tetra Pak verkat på den turkiska marknaden har man haft en stadig tillväxt.
”Förutom de affärsmässiga framgångarna har vi också tillsammans med våra kunder gjort stora framsteg för att främja konsumtion av hälsosam mjölk”, säger Francis Goodenday.

Tetra Paks fabrik ligger i Izmir vid Medelhavet i västra Turkiet (staden är även känd under namnet Smyrna) och har genom åren fått flera utmärkelser för sin kvalitet, prestanda och avfallshantering.
”Tack vare denna investering kan vi nu erbjuda ännu högre standarder för kvalitet och innovation”, säger fabrikschefen Said Selami Ulusoy.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-09-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK