...
SCA säger upp 20 förpackningsforskare

I och med att SCA tidigare i år sålde merparten av sin förpackningsverksamhet till brittiska DS Smith (läs här) har också behovet av förpackningsforskning minskat betydligt inom koncernen. Detta har nu fått till följd att SCA säger upp 20 personer på sitt forsknings- och utvecklingscentrum i Sundsvall. Det skriver Dagbladet i Sundsvall.
”När vi sålde av förpackningsrörelsen är det inte motiverat att ha kvar alla anställda på just det här området”, säger SCA:s informationschef Björn Lyngfelt (bilden) till tidningen.


Uppsägningarna kommer inte som någon överraskning för de 85 anställda vid SCA:s R&D Centre i Sundsvall. Enligt Björn Lyngfelt har det varit känt sedan början av året att företaget skulle varsla om uppsägningar. Det är dock ännu inte klart exakt vilka 20 anställda, som får lämna forskningscentrat.

Merparten av forskarna och ingenjörerna på centrat har främst sysslat med forskning och utveckling kring tryckpapper och pappersmassa, men en del har forskat på andra områden.
”Nu ska vi sätta oss ned och tänka över vilka som ska vara kvar, utifrån kompetens och annat”, säger Björn Lyngfelt till Dagbladet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK