...
Startskott för den nya YH-utbildningen i Förpackningsteknik

Den nya YH-utbildningen (Yrkeshögskola) i Förpackningsteknik har rullat igång. Den 28 september var det upprop och kursstart för 25 antagna studenter som var på plats i Eslöv. Under dagen gavs bland annat en mer ingående information om utbildningsmomenten, och alla antagna fick träffa varandra för första gången.

 ”Jätteroligt att vi fått en så bra fördelning och spridning på de studerande, dels har vi varierande åldrar och erfarenheter, och dels är det väldigt jämt fördelat mellan män och kvinnor”, säger utbildningsledare Kay Thrygg från PPD.
Huvudman för utbildningen, Thomas Sandberg från Media Blenders AB instämmer och säger samtidigt
”Nu ser vi fram emot att ledsaga dessa studerande genom vår 2-åriga utbildning till en framtid inom förpackningsbranschen”.
Utbildningen innehåller bland annat innehålla delar som: olika typer av förpackningssystem, logistik i förpackningskedjan, material som papper, glas, metall och plast, om att bevara, skydda och transportera förpackningsprodukter på ett kostnadseffektivt sätt och ur ett miljövänligt perspektiv, förpackningsmaskiner, tryck på förpackningar, olika fyllsystem mm.
Första året på utbildningen innehåller förutom mycket teori, studiebesök, mässbesök och dessutom många olika gästföreläsare direkt från olika områden i branschen. Under det andra året kommer de studerande att vara mycket ute på sin LIA, det vill säga ”Lärande I Arbete”, där de studerande mer praktiskt får omsätta sina kunskaper direkt på företag i förpackningsbranschen innan de ska utexamineras.
Utbildningen presenteras i mer detalj på www.forpackningsteknik.se
 


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-10-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Övriga Övrigt
Länk till företaget och mer information
www.forpackningsteknik.se

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK