...
Svensk hink belönades i årets ”Can of the Year”
Årets Can of the Year blev den här ytterförpackningen till whiskyn Chivas Regal.
I kategorin ”Fancy” belönades de annorlunda metallförpackningarna… Som till exempel”ugnen” i bleckplåt avsedd för småkakor..! (överst) och den ”sardinburksliknande” ytterförpackningen till champagnen Veuve Clicquot (Gula Änkan).

En svensk metallförpackning var en av kategorivinnarna, när den årliga tävlingen Can of the Year avgjordes i Tokyo i samband med kongressen Canmaker Summit.
Det var Emballator Ulriceshamns Bleck, som vann kategorin ”General Line” med produkten EasyOpen 285.
Förpackningskonceptet EasyOpen™ består av bleckplåtshinkar i volymer från 2,5 liter till 20 liter, där metallocken försetts med en patenterad förslutning i form av en plastförsegling, som bryts med en mejsel och ett enkelt handgrepp.


”Emballator spenderar stora resurser på produktutveckling och detta pris är ett bevis på att vi är framgångsrika i vårt utvecklingsarbete”, säger Emballator Metal Groups affärschef Henric Wiklund.

Sammanlagt delades ett drygt 40-tal priser ute i de olika kategorierna i tävlingen Can of the Year, som sponsras av facktidskriften The Canmaker .

Det mest åtråvärda priset och titeln ”Can of the Year 2012” gick till en ytterförpackning i metall för den skotska whiskyn Chivas Regal, som dessutom också tog hem förstapriset i kategorin ”Decoration & Print Quality”.
Förpackningen, som är tillverkad av franska Virojanglor SAS, är en kubformad bleckplåtsburk med omfattande präglad dekoration, framtagen som ytterförpackning till en begränsad upplaga av 12-årig Chivas Regal whisky.

PS. packnyheter.se har tidigare skrivit om Emballator Ulricehamns Blecks prisvinnande EasyOpen-koncept. Läs artikeln här.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK