...
Coca-Cola summerar OS i London:
10,5 miljoner plastflaskor återvanns
Unga åskådare vid OS i London får lära sig att lämna tomma plastflaskor till återvinning.
Coca-Cola satsade stort i London på att undervisa om återvinning.

Coca-Cola i Storbritannien har återvunnit 10,5 miljoner plastflaskor från de nyligen avhållna olympiska och paralympiska spelen i London.
De återvunna flaskorna processas i en nybyggd stor återvinningsanläggning, som är ett joint venture mellan Coca-Cola och ECO Plastics, och kommer åter på de brittiska butikshyllorna i form av 42 miljoner plastflaskor innehållande 25 procent retur-PET.


Coca-Cola satsade hårt på att tillsammans med LOCOG (London Organising Committee of the Olympic and Paralympic Games) göra spelen i London till de mest miljövänliga och uthålliga hittills. Bland annat försökte man med olika arrangemang undervisa besökare och åskådare i nyttan av återvinning och poängterade med vilken snabbhet en återvunnen Coca-Cola-plastflaska kommer tillbaka ut på marknaden som del i en ny flaska. Hela processen kan gå på mindre än sex veckor, från det innehållet är konsumerat tills den återvunna flaskan – i form av retur-PET – åter finns ute i butiken.

Undersökningsföretaget Nielsen gjorde på Coca-Colas uppdrag uppföljningar av återvinningskampanjerna och dessa visar att 70 procent av besökare och åskådare i London under spelen sa att de tagit till sig informationen och nu troligen skulle återvinna än mer förpackningar i sina hem.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK