...
Metso flyttar kinesisk pappersmaskin

Finska Metso har fått ett delikat uppdrag av kinesiska papperstillverkaren Shandong Chenming Paper Holdings Ltd. Den kinesiska koncernens dotterbolag Chenming Jilin har byggt en ny anläggning i Jilin i nordöstra Kina och nu vill man flytta en av sina större pappersmaskiner från den gamla anläggningen till den nya.
Maskinen det gäller är Chenming Jilins PM12 – en 6,95 meter bred pappersmaskin, som nu ska plockas ner i delar för att sedan monteras upp på nytt i den nya fabriken. Dessutom ska Metso uppgradera och modernisera pappermaskinens formnings- och torksektioner samt bygga om pressektionen med en ny så kallade shoe press från SymBelt.


Den tålamodsprövande operationen att plocka ner en stor pappersmaskin i delar, förpacka och forsla dem och sedan sätta ihop allt igen, samtidigt som man tillför ny och modernare utrustning, kommer att ta nästan ett år och uppstart av den uppgraderade pappersmaskinen i det nya bruket beräknas ske under andra halvåret 2013.

Inga ekonomiska villkor för uppdraget har offentliggjorts, men experter bedömer att den här typen av omlokalisering och ombyggnad bör kosta mellan 10 och 20 miljoner euro (85 – 175 miljoner kronor).

Chenming Jilins huvudägare Shandong Chenming Paper är en av de största papperstillverkarna i Kina. År 2010 hade man en omsättning på mer än 2 miljarder euro (ca 17 miljarder kronor) och en årskapacitet på mer än 4 miljoner ton. Koncernen har omkring 17.000 anställda.

Arbetet med Chenming Jilins pappersmaskin kommer att utföras av Metsos affärsområden Pulp & Paper och Power.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK