...
Ny PET för större dryckesförpackningar

Globala kemikalie- och polymertillverkaren Eastman Chemical Company har utvecklat en ny plastkvalitet, som är avsedd för formblåsning av dryckesförpackningar.
Den nya resinen, som fått namnet Aspira One, är en PET-polymer som skräddarsytts för extruderingsformblåsning av större plastflaskor och plastcontainrar med handtag. Aspira One går att återvinna, har hög prestanda, är produktionseffektivt samt ger estetiskt tilltalande produkter, vilket enligt Eastman ger den ett försprång mot andra PET-resiner på formblåsningsmarknaden.


Bland fördelarna med den nya PET-resinen, som tillverkaren listar, kan nämnas att Aspira One är fri från halogener och från den omstridda tillsatskemikalien BPA (Bisphenol-A). Aspira One-pellets kan också bearbetas vid lägre temperaturer än andra PET-resiner, vilket sänker energiförbrukningen, ger bättre smältkvalitet och minimerar termisk nedbrytning av polymeren.

”Aspira One är den enkla lösning ledande konverterare och varumärkesägare söker och vi förväntar oss att de stora globala dryckesproducenterna börjar använda Aspira One redan nästa år”, säger Ron Salati, som är global utvecklingschef inom plast- och specialförpackningar hos Eastman.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK