...
MicVac tar första stegen för att bli ”Big in Japan”

Svenska företaget MicVac AB och dess uppmärksammade tillagnings- och förpackningsmetod för kylda färdigrätter får allt större global spridning. För en tid sedan skrev vi om hur allt fler brittiska livsmedelskedjor använder det ”visslande” MicVac-konceptet och att förpackningen nu också finns i Australien (läs här) och nu når oss beskedet att även den japanska livsmedelsindustrin fallit för den svenska metoden.
Det är Fujicco Co. Ltd – en av Japans ledande livsmedelsproducenter – som nu använder MicVac-metoden för att tillaga och förpacka en serie färdigrätter under det japanska namnet Oissina! (”Smakligt!” på svenska).


Den japanska lanseringen är resultatet av ett nära samarbete mellan MicVac och den japanska multikoncernen DNP (Dai Nippon Printing Co., Ltd), vilket startade redan för två år sedan.

”Fujicco utvärderade flera olika produktionstekniker, men fann att när det gällde att tillvarata smaker, näringsinnehåll och produktkvalitet så var MicVac det rätta valet för dem”, säger Hirokazu Kushioka, som ansvarar för DNP:s MicVac-team.

De japanska MicVac-produkterna tillverkas i Fujiccos fabrik utanför Tokyo, där man nyligen installerat en MicVac tillagnings- och förpackningslinje och Oissina!-produkterna, som för närvarande består av fem olika kylda färdigrätter, distribueras och säljs sedan via Familjy Mart-kedjans närbutiker samt på olika stormarknader.

”Vårt samarbete med DNP har varit mycket tillfredsställande från första början och vi är stolta över att Fujicco nu valt MicVac-metoden för lanseringen av sina Oissina!-produkter”, säger MicVacs affärsutvecklingschef Johan Zetterberg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK