...
Bosch stärker positionerna inom packmaskiner för flytande livsmedel

Tyska Bosch Packaging Technology, som ingår i globala Bosch-koncernen, har köpt tyska företaget Ampack Ammann (bilden) i Königsbrunn, som ligger nära Augsburg.
Förvärvet, som är godkänt av berörda konkurrensmyndigheter, innebär att Bosch Packaging Technology väsentligt stärker sin position inom förpackningsmaskiner för pastaliknande och flytande livsmedel.


Ampack Ammann, som har 250 anställda, utvecklar, tillverkar och säljer fyllnings- och förpackningsmaskiner för flytande och pastaliknande livsmedel och har de senaste åren haft en genomsnittliga omsättning på cirka 35 miljoner euro (drygt 300 miljoner kronor). Enligt ett pressmeddelande från Bosch Packaging Technology har man för avsikt att utöka Ampack Ammanns nuvarande produktportfölj till att även omfatta lågbakteriell och antiseptisk produktion av förformade bägare och flaskor.

”Genom förvärvet av Ampack Ammann fortsätter vi vår strategi om diversifiering. Vi får nu en attraktiv produktportfölj, som vi kan erbjuda befintliga och potentiella kunder runt om i världen”, säger Friedbert Klefenz, VD för Bosch Packaging Technology-divisionen.

Med omedelbar effekt har Ampack Ammann nu inkorporerats i Bosch Packaging Technologys affärsenhet för flytande livsmeddel. Företaget kommer dock att förbli en självständig enhet och drivas som ett Bosch-dotterbolag. Företagets produkter kommer även i fortsättningen att marknadsföras under namnet Ampack Ammann.

Den nya företagsledningen för Ampack Ammann består av en trio bestående av Wilhelm Wazel (tidigare teknisk chef vid Ampack Ammann) samt Markus Schlumberger och Markus Follman, båda från Bosch Packaging Technology i Crailsheim.

Parterna har enats om att inte avslöja de ekonomiska villkoren för affären.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Köp/Försäljning/Samgående Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK