...
Med Crowns nya ölburk kan kineserna dricka ”gan bei”!

I Kina har man en dryckesritual, som man kallar ”gan bei”, vilket ordagrant betyder ”torka glaset”, men som närmast kan liknas vid vårt ”botten upp” – dvs man dricker hela drycken i ett svep.
Men om man ska tillämpa ”gan bei” med normalstora ölburkar, med konventionell ringöppning, kan det vara svårt att svepa allt på en gång – och därför har globala bryggerikoncernen Anheuser-Busch InBev tillsammans med metallförpackningsföretaget Crown Holdings utvecklat en ny liten ölburk för premiumölet Budweiser på den kinesiska marknaden. Den nya burken, som rymmer ”gan bei”-hanterbara 15 centiliter, är försedd med en helt ny typ av öppning, där hela locket tas bort med en pull-ring!


Den nya burken, som är den första i Asien med helt öppningsbar burktopp, ska i första hand lanseras på nattklubbar och karaokebarer i Kina.

”Kina har gått om USA som världens största ölmarknad och unga kineser står för en stor del av Kinas ölförbrukning på 40 miljarder liter per år. Med vår ’gan bei’-burk med Budweiser ger vi konsumenterna en ny upplevelse och stärker vårt varumärke hos de allt mer välbeställda kineserna”, säger Ricardo Dias, inköpschef vid Anheuser-Busch InBev.

För att tillverka den nya ”helcirkel”-änden till 15-cl-burken har Crown använt tekniker från både förslutningar till livsmedelsburkar och till dryckesburkar. I initialskedet tillverkas de nya burkändarna vid en av Crowns fabriker i Asien och konverteras i USA, medan själva burken produceras i Europa, varefter slutlig fyllning och förslutning sker i Kina..! Senare kommer dock all produktion av den nya burken att ske i Kina, skriver Crown i ett pressmeddelande.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK