...
FoU-centrum ska hjälpa O-I utveckla nya produktionsprocesser för glasförpackningar

Globala glasförpackningstillverkaren O-I (Owens-Illinois, Inc.) ska bygga ett forsknings- och utvecklingscentrum, där man ska kunna smälta och tillverka glasförpackningar i en småskalig industrimiljö.
Det nya FoU-centrat kommer att vara beläget i anslutning till koncernens huvudkontor i Perrysburg, Ohio och kan, enligt ett pressmeddelande från O-I, hjälpa till att ta fram nya koncept och tekniker, som kan revolutionera smältning och formning av glas.


”Genom att radikalt förändra hur glas tillverkas kan vi både utveckla ännu mer innovativa och varumärkesbyggande produkter för våra kunder och effektivisera produktionen samt ytterligare öka glasets hållbarhet”, säger O-I:s tekniske chef Giancarlo Currarino.

FoU-centrat ingår i O-I:s strategi att investera i process- och produktionsinnovativa koncept och ingår i ett treårigt investeringsprojekt på 35 miljoner US-dollar (cirka 235 miljoner kronor). Sedan år 2008 har koncernen investerat mer än 30 miljoner dollar på forskning och utveckling av nya tillverkningsprocesser för glasförpackningar.

”Med det nya centrat kan vi genom att ge våra forskare och ingenjörer en reell industrimiljö testa nya banbrytande idéer på ett realistiskt sätt, vilket underlättar övergången från prototyptillverkning till ren industriproduktion”, säger O-I:s FoU-chef Kim Houchens.

Byggandet av det nya FoU-centrat i Perrysburg är planerat att börja under fjärde kvartalet i år och anläggningen beräknas stå färdig i slutet av år 2013. Det nya centrat förväntas generera 45 nya arbetstillfällen under de kommande åren.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Glas Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK