...
Nytt etikettkoncept från Avery Dennison ska försvåra piratkopiering av läkemedel

Globala etikettkoncernen Avery Dennison har lanserat ett nytt koncept, som ska göra det svårare att piratkopiera läkemedel och läkemedelsförpackningar.
Det nya konceptet, som kallas Sharp Tear™, är en teknik som gör det möjligt att läsa existerande serienummer direkt genom etiketten, vilket ger ett extra säkerhetslager åt farmaceutiska produkter och varumärken.


Sharp Tear är en tunn och klar co-extruderad etikettfilm med god tryckbarhet. Filmen kan användas antingen för att maskera och dölja viss information på förpackningen eller för att låta önskad förpackningsinformation vara synlig genom etiketten. Sharp Tear-materialet har hög vidhäftningsförmåga och är designat för manipuleringssäkra applikationer där en enkel lossrivning är önskvärd på etiketten.

Sharp Tear-materialet ger en omedelbar manipuleringssäkerhet genom att åstadkomma en försegling, som förblir intakt under normal hantering, men som omedelbart rivs sönder i en bestämd riktning om försök görs att öppna förpackningen.

Det nya etikettmaterialet förbättrar också produktionen genom den 23 mikron tunna release-linern, som både är helt återvinningsbar och ger fördelar vid konvertering och höghastighetsapplicering.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Läkemedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK