...
De klassiska svenska snapsarna får ny flaskdesign och gemensamt namn
De klassiska svenska snapsarna har fått ny flaskdesign, ny logotyp och är samlade under det gemensamma namnet ”PRIMA Svensk Aquavit och Brännvin”.
Årets julsnaps är inspirerad av Selma Lagerlöf och Mårbackas äppelodling.

Att dricka snaps kan betraktas som en del av den svenska kulturhistorien och nu samlas de klassiska svenska snapsarna under det nya namnet ”PRIMA Svensk Aquavit och Brännvin”, samtidigt som de får ny flaskdesign och ny logotyp .
”Vi vill visa att de klassiska svenska snapsarna är en familj som hör ihop. Svensk snaps har sitt ursprung i 1700-talet och vi vill vårda det arvet och stärka kopplingen mellan de olika smakerna”, säger Anne Bonnerstig, affärschef på Altia Sweden, som producerar, distribuerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker.


Det nya gemensamma namnet PRIMA är hämtat från gamla sprittraditioner, då man ofta namngav sprit av hög kvalitet med beteckningen ”Prima”. Detta syns ännu idag på exempelvis snapsen O:P: Anderssons etikett, där ”Prima” finns kvar att läsa i form av beteckningen 1ma.

Den nya flaskdesignen och logotypen har utvecklats av produktionsbyrån Okidok och den nya designen ska återspegla Altias traditionella svenska snapsarv men fortfarande ha en modern touch.
Totalt består produktsortimentet av 13 snapsar med olika kryddning och karaktär, där den populäraste är Skåne Akvavit.

Samtidigt som Altia lanserar de nya flaskorna med snaps under samlingsnamnet PRIMA, så lanserar man också årets version av den populära och limiterade julsnapsen. Årets julsnaps är den 19:e i ordningen och ”PRIMA Julsnaps 2012” är inspirerad av Selma Lagerlöf och Mårbackas äppelträdgård.
Julsnapsen 2012 är skapad av kryddmästare Jonas Odland, som gett den en riklig smak av äpplen med ett sting av julig kanel.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Glas Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK