...
Inte bara Rolexklockor...
Svenskt plastföretag piratkopieras i Kina

Det helägda svenska plastföretaget Polykemi China har drabbats av olaglig kopiering i Kina, enligt ett pressmedelande från moderbolaget Polykemi AB i Ystad. Det är företagets prisbelönade ( läs här) material Polyfill PP HC, som utsatts för illegal kopiering.
”Vi upptäckte att en av våra europeiska kunder hade köpt vad de trodde var granulat från Polykemi, men som istället var en dålig kopia”, säger Magnus Lindahl (bilden), som är VD på Polykemi China.


Enligt Magnus Lindahl finns det ett stort antal plasttillverkare i Kina, som helt enkelt kopierar Polykemis material och använder sig av Polykemis materialbeteckningar. Även Polykemis logga och säckar plagieras! Allt för att kunderna skall tro att det handlar om Polykemis originalmaterial. Därefter säljs dessa till material vidare via återförsäljare runt om i Kina. Men materialen innehåller inte alls det som utlovas.

”Jag vill understryka att Polykemis granulat endast säljs av Polykemi China. Vi har inga återförsäljare och vi har ingen som licenstillverkar vårt material. Kunderna skall alltid köpa direkt ifrån Polykemi China. Då får kunden ett korrekt material, som håller vad det utlovar”, påpekar Magnus Lindahl.

Problemet med piratkopiering – inte minst av västerländska kvalitetsprodukter – har funnits i flera år i Kina och välkända klockmärket Rolex var troligen det första som råkade ut för fenomenet.

”En god vän försökte uppmuntra mig och sa att det är ju enbart de bästa varumärkena som kineserna kopierar. Med andra ord skulle det här vara en form av komplimang. Så kan man naturligtvis se på det om man har sina humoristiska glasögon på! Men i verkligheten är det mycket mer allvarligt och våra kunder kan råka ut för stora problem om de använder det piratkopierade materialet”, säger Magnus Lindahl.

Polykemi kommer nu att vidta åtgärder avseende den illegala kopieringen och sakföra de som kopierar företagets material.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK