Packbridge skrev under avtal med China Packaging Federation
Packbridge vd, Per-Stefan Gersbro, och Ge Jianghe, Executive Vice President för China Packaging Federation, efter undertecknandet.

Den 17 oktober undertecknades under högtidliga former ett MoU-avtal mellan Packbridge och China Packaging Federation som har 6000 medlemmar. Undertecknandet skedde som en inledning på den internationella toppkonferensen Top Packaging Summit by Packbridge 2012 i Lund.

Avtalet syftar till ett ökat samarbete, informationsutbyte och nätverkande som i sin tur ska leda till innovation, ny kunskap och konkreta samarbeten mellan förpackningsindustri och forskning. Ge Jianghe, som är Executive Vice President för China Packaging Federation underströk både i sitt tal i samband med undertecknandet och efteråt, att man tar detta avtal på största allvar och kommer att lägga mycket kraft på att få det att bli effektivt.
”Vi har ett mycket gott intryck av den svenska förpackningsindustrin och vill gärna utbyta erfarenheter”, konstaterade han.

Undertecknandet skedde i närvaro av bland annat Mats Helmfrid (m), kommunstyrelsens ordförande i Lund och Per Nyström, vd för Flextrus och Å&R Carton, samt Packbridge ordförande.

Ge Jianghe var också öppningstalare på Top Packaging Summit by Packbridge 2012. Han gav bland annat en bild av den kinesiska förpackningsindustrin som förra året var värd 207 miljarder US-dollar.

”Vi är världens största tillverknings- och exportland och det ger så klart stora möjligheter för förpackningsindustrin”, sade han.
”Sverige har tekniken, vi har marknaden, så alla samarbeten har stora möjligheter att leda till win/win lägen.

Den första dagen innehöll också en intressant paneldiskussion med Invest Swedens representanter i Japan, Indien och Brasilien. Sammanfattningsvis kan konstateras att Sverige har ett gott rykte utomlands och ses som ett land med mycket intressant teknik. I Indien och Brasilien befinner man sig i ett utvecklingsskede och behöver ny teknologi, men även i Japan ser man med intresse på svensk förpackningsteknologi. Där finns en känsla av att utvecklingen stagnerat och att man behöver internationella impulser.

Eftermiddagen innehöll även en beskrivning av gigantiska Foodpolis, det gigantiska livsmedels- och förpackningsforskningscentrat som byggs i Sydkorea och som Packbridge har ett MoU-avtal med. Här kommer 150 livsmedelsföretag att finnas liksom ett tiotal olika forskningscentra. Sydkorea ser på sig själva som ett underutvecklat land när det gäller förpackningar och vill gärna hitta teknik och kunnande på den nordiska marknaden.

En längre rapport från Top Packaging Summit by Packbridge 2012 kommer i nord emballage nummer 8.


Bo Wallteg

Editor-in-chief & Publisher
BO WALLTEG
bo@packnews.com

Publicerad: 2012-10-19

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK