...
Ende svensken lämnar snart Akzo Nobels koncernledning

Kemi- och tryckfärgskoncernen Akzo Nobel, som har flera tillverkningsenheter i Sverige, gjorde en förlust på nästan 2,4 miljarder euro (ca 20,5 miljarder kronor) under årets tredje kvartal. Det skriver TT. Under samma period i fjol redovisade koncernen en vinst på 148 miljoner euro.
Det stora underskottet för kvartal 3 i år beror på en större nedskrivning inom affärsområdet ”Decorative Paints” på 2,5 miljarder euro.
Samtidigt meddelar Akzo Nobel att Leif Darner (bilden), som är ende svensk i koncernledningen, ska lämna sin post i april 2013.


Enligt chemicalnet.se har Akzo Nobels Supervisory Board träffat en överenskommelse med Leif Darner, som arbetat i Akzo Nobel sedan 1998, att han lämnar koncernledningen vid bolagsstämman i april nästa år.

Leif Darners efterträdare blir Conrad Keijzer, som nu är chef för affärsområdet ”Industrial Coatings”.

Sedan drygt en månad är Akzo Nobel också utan sin ordinarie VD Ton Büchner, som fått en utmattningsdiagnos och blivit sjukskriven. Från början var det sagt att han skulle återvända i mitten av oktober, men enligt de senaste rapporterna från koncernledningen väntas han inte återinträda i tjänst förrän till årsskiftet. Hans ersättare under sjukperioden är ekonomichefen Keith Nichols med hjälp av Antony Burgmans från bolagets Supervisory board.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK