...
19.000 kvadratmeter, 530 utställare, 430 montrar...
I dag öppnar Scanpack 2012!
Scanpacks projektteam fr.v. Marie Aggfelt, Pernilla Sandberg och Anna Lena Friberg hälsar alla besökare välkomna till Scanpack 2012.

I dag den 23 oktober slår Svenska Mässan i Göteborg upp portarna för Scanpack 2012.
Intresset för denna Nordens största förpackningsmässa är större än på länge. Årets mässa kommer att bli närmare 19.000 kvadratmeter, vilket är 1.000 kvadratmeter mer än 2009. Totalt handlar det om cirka 530 utställare i 430 montrar.
”I år har Scanpack skapat ett rekordstort intresse bland internationella besökare, med bland annat delegationer från Japan och Kina. Årets mässa har också extra fokus på innovationer inom förpackning, smarta förpackningsmaterial och hållbar utveckling”, berättar Scanpacks mässansvarige Anna-Lena Friberg.


På årets Scanpack kommer det också att satsas på att exponera förpackningsdesign och -utformning, vilket idag berör i stort sett alla branscher. Ett sådant exempel är Iggesund Paperboard, som utmanade designbranschen med sitt ”The Black Box Project”. Projektet började för två år sedan med att Iggesund utmanade två designföretag, Landor i Paris och van Heertum Design, Tilburg, Holland, att skapa ett spännande innanmäte i en på förhand given svart låda. Deras skapelser premiärvisades i Paris och därefter växte projektet genom att man löpande utvecklade utmaningen med nya designers och nya utställningar.
”Från att ha varit en liten företeelse har utställningen nu vuxit till att inrymmas i två långtradare”, berättar Staffan Sjöberg, presschef på Iggesund.
Hittills har The Black Box Project-utställningen visats i Paris, London, New York, Amsterdam, Hamburg och så sent som i våras i Milano. Och nu kommer alltså The Black Box till Scanpack och Göteborg!

På Scanpack 2012 kommer besökarna att kunna ta del av ett digert och kostnadsfritt seminarieprogram. Tre aktuella teman kommer att dominera seminarierna: ”Innovation”, ”Sustainability” och ”Trend/Market/Design” och välkända företag som Landor, Open Communication, Coca-Cola, Fuji Film, Coesia, Iggesund, Innventia, Chalmers, Collabra med flera kommer att medverka.

Att intresset för Scanpack är stort utanför Nordens gränser kommer också att märkas på årets mässa. Från Kina och Japan kommer stora delegationer att besöka Göteborg och mässan.
”Den kinesiska delegationen består uteslutande av VD:ar eller styrelserepresentanter, medan den japanska har lite starkare teknikinriktning med fler ingenjörer och produktchefer”, säger Anna-Lena Friberg.

Utöver delegationerna kommer Invest Sweden även att ordna med exklusiva företagsbesök för fyra företag från Indien samt ett av Sydkoreas ledande livsmedels- och förpackningsföretag.

”Intresset för svensk förpackningsteknologi är mycket stort och för t ex japanska företag ses Sverige som en ideal utgångspunkt om man vill komma in på den nordeuropeiska marknaden”, avslutar Anna-Lena Friberg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK