...
Efter Scanpack blir det Moskva:
Iggesunds ”Black Box” nummer sju skapas av hyllad svensk fotograf och filmskapare

I nära två år har Iggesund Paperboard drivit the Black Box Project, med utställningar i bland annat Paris, London, Amsterdam, Hamburg, Milano och New York. Och just nu finns utställningen att beskåda på Scanpack på Svenska Mässan i Göteborg, där den uppmärksammades av många besökare, som kom till mässpremiären i går tisdag.
Och efter Göteborg kommer turen till Moskva, där man den 6 december slår upp portarna till en utställning på klubben Flacon i Moskva. Då kommer man också att visa den senaste ”Black Box”-kreationen, som är skapad av den svenske fotografen och regissören Jens Assur.


I sitt Black Box-projekt har Iggesund utmanat ett antal internationellt välrenommerade designers och designföretag att fylla en svart låda med givet format med ett innehåll, som på något sätt sätter företagets kartongkvalitet Invercote på prov.

Hittills har sex olika designers deltagit i projektet och den sjunde boxen, som premiärvisas i Moskva, är alltså skapad av svenske Jens Assur, som började sin karriär som dagspressfotograf och som under 1990-talet blev Sveriges mest belönade bildjournalist.
Jens Assur har därefter orienterat sig mot filmskapande och i början av det här året vann han som förste skandinav ” Sundance/NHK International Filmmaker Award”, som är den välkända Sundancefestivalens pris till lovande filmmakare.

”När jag fick frågan om att medverka i The Black Box Project tvekade jag inte en sekund. Det är sällan jag som kreatör och skapare får möjligheten att jobba så fritt och med en sådan konstnärlig höjd i kundutvecklade projekt. Men här fick vi möjligheten till att göra det, både på ett konceptuellt och på ett intellektuellt plan”, berättar Jens Assur entusiastiskt.
Carlo Einarsson, ansvarig för marknadskommunikationen inom Iggesund Paperboard, är mycket nöjd med Jens Assurs deltagande i projektet.
”Vi söker efter kreatörer som verkligen tänjer gränserna för vad man kan göra med kartongen Invercote. Men projektet är också en hyllning till alla de designers som genom åren valt att göra fantastiska skapelser med Invercote som utgångspunkt”, säger han.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-24

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK