...
Lanserat på Scanpack:
Ny etikettapplikator från Markem-Imaje för ömtåliga eller ojämna förpackningar

På Scanpack lanserar Markem-Imaje, som tillverkar och distribuerar system för industriell märkning och kodning, en ny etikettapplikator, som är speciellt utvecklad för märkning av omtåliga och ojämna förpackningar.
Den nya Tamp Blow-applikatorn (bilden), som ingår i företagets 2200-serie av print & apply etiketteringssystem, skriver ut och applicerar etiketter i hastigheter över 100 paket per minut, även på oregelbundna ytor och i varierande positioner.


Enligt Markem-Imaje kan etiketterna appliceras på produkter från sidan eller uppifrån utan risk för skada. Etiketterna blåses på produkten utan kontakt, vilket gör applikatorn till en ideal lösning för ömtåliga varor, kartonger eller andra förpackningar. Etiketten fäster utmärkt på kuperade och oregelbundna ytor – exempelvis PET-flaskor förpackade i krympplast eller sträckfilm – applikatorn närmar sig produkten och blåser mjukt på etiketten, så att den fäster bra mot underlaget.

Den nya Tamp Blow-applikatorn finns i två versioner: ”Short ”, som är avsedd för högre appliceringshastigheter av etiketter upp till 175 x 105 mm och som klarar besvärliga placeringar, som på kanten av brickförpackningar eller på produkter med ojämna ytor, samt ”Long”, som är en applikatorversion för identifiering av pallar, plastbackar och stora kartonger, med etiketter upp till 175 x 230 mm.

Tamp Blow-applikatorn kompletterar 2200 seriens sortiment av applikatorer; som sedan tidigare innehåller applikatorerna Blow, Tamp och Wipe.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Märknings- & Etiketteringsutrustning Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK