...
Småskaligt skånskt spritbolag stämmer vodkajätten Absolut
OBS! Bilden är ett montage.

Vodkaföretaget Purity Vodka från Ellinge utanför Eslöv, stämmer globala The Absolut Company, som i dag ägs av franska Pernod Ricard, för varumärkesintrång. Det skriver LivetsGoda.se och flera andra medier.
Orsaken är att Absolut Company marknadsför beteckningen ”Absolut Purity” på affischer samt i annonser och media och Purity Vodka menar att det vilseleder och ger intryck av ett materiellt samband mellan de två företagen, som inte existerar.


Absolut Companys "Purity"-kampanj innebär enligt Purity Vodka ett intrång som strider mot Purity Vodkas varumärkesrätt och företaget har därför stämt Absolut Company inför Stockholms tingsrätt.

"Vi har fört en dialog med The Absolut Company angående deras kampanj. Dessvärre har vi inte sett någon annan utväg än att gå vidare med en stämningsansökan", säger en av Purity Vodka AB:s grundare, Thomas Kuuttanen, till LivetsGoda.

Purity Vodka har haft stora framgångar vid olika sprittävlingar runt om i världen under de senaste tio åren. Närmare 40 segrar har det blivit och kronan på verket hittills är utnämningen till ”Vodka of the Year”, som Purity Vodka erhöll i november i fjol av den stora sprittidningen The Spirits Business.

"Då vodka till stor del handlar om framtoning förstår vi att det är lockande för konkurrenter att vilja dra fördel av våra framgångar. Om vi accepterar den typ av intrång som The Absolut Company gör sig skyldig till, försvagas vår unikitet och Purity Vodka kommer att sammanblandas med Absolut Vodka", säger Thomas Kuuttanen till LivetsGoda.

Innan Purity Vodka bestämde sig för att stämma vodkajätten Absolut har man anlitat experter som bedömt skäligheten, bland annat professorerna Ulf Bernitz och Per Jonas Nordell vid Stockholms Universitet, vilka är specialiserade på immaterialrätt och marknadsrätt. Man har också anlitat advokat Jonas Gulliksson på Advokatbyrån Gulliksson i Malmö som juridiskt ombud.

Den småskaliga tillverkningen av den ekologiska Purity Vodka sker på två ställen. Själva destilleringen görs i det egna destilleriet i Ellinge, medan blandning och buteljering utförs i Malmköping.
Purity Vodka säljs i dag i ett 30-tal länder runt om i världen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK