...
Globala limjättar ingår teknikallians

De båda globala limjättarna Henkel och Nordson har ingått en världsomspännande allians med avsikt att utveckla nya tekniker för den globala förpackningsmarknaden. Alliansen tillkännagavs vid den pågående förpackningsmässan Pack Expo i Chicago.
I alliansen ska Nordsons kompetens inom teknisk limutrustning och dispenseringsteknik kombineras med Henkels kunskaper inom limtillverkning och applikationstekniker. Tillsammans ska de båda företagen erbjuda integrerade och innovativa lösningar som syftar till att öka tillförlitligheten och processeffektiviteten, samt minska kostnader och öka kundernas lönsamhet. Man ska också fokusera på ökad hållbarhet och på att minska förpackningarnas miljöpåverkan.


Vid Pack Expo tillkämnagav de båda företagen också sitt första gemensamma projekt, som kallas ”New Freedom System” och som kombinerar en serie smältlimsutrustningar från Nordson med Henkels Technomelt smältlimmer.

”Nordson och Henkel är ledande inom sina respektive områden och den här alliansen fördjupar bådas vårt pågående engagemang för förpackningsindustrin”, säger Nordsons VD och koncernchef Michael Hilton i en kommentar.

New Freedom System-konceptet testas just nu hos utvalda kunder med siktet inställt på en full kommersiell lansering under första kvartalet år 2013.

”Att kunna erbjuda helhetslösningar som utnyttjar expertisen från både Nordson och Henkel visar på engagemang och vi är entusiastiska över de ojämförliga fördelar den nya alliansen kommer att kunna innebära för våra kunder”, säger Jan-Dirk Auris, VD för Henkel Adhesive Technologies.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående Limutrustningar Maskin och Utrustning

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK