...
Scanstar 2012 – del I:
Här är årets fem svenska vinnare
Carl-Gustaf Svensson visar Smurfit Kappas vinnande kompressorförpackning.
Kompressorförpackning från Smurfit Kappa.
Stapelbar plastpall från IPG AB.
Etikett med Tempix temperaturindikator.
DreamCap skruvkork från Tetra Pak.
”Expeditionsförpackning” från Flextrus/ Campbell.
Cecilia Johansson från IKEA var prisudelare.

Fem svenska förpackningar belönades i årets Scanstar, vilket var en klar framgång jämfört med tidigare år, då det varit magert med svenska bidrag till denna nordiska förpackningstävling.
De fem svenska vinnarbidragen bestod av en specialdesignad wellpappförpackning för kompressorer, en stapelbar pall i plast, en etikett med inbyggd temperaturindikator, en lättöppnad skruvkork till vätskekartongförpackningar och en flexibel förpackning för ”vildmarksmat”.


Här presenterar vi de fem vinnarna:

Konisk låda för kompressorer
Smurfit Kappa Sverige AB

En specialutvecklad konisk wellpappförpackning för NIBE-kompressorer, vilka inte får läggas på sidan eller upp och ned. Konens breda bas gör att förpackningen per automatik placeras rättvänd. Förpackningen är dessutom försedd med en speciell fixeringsplatta i överdelen, som fixerar och skyddar kompressorns känsliga toppdel.

Stapelbar plastpall
IPG Intelligent Packaging Group AB

En stapelbar plastpallslösning, som ger miljömässiga och ekonomiska fördelar genom att såväl vikt och volym som behövligt lagringsutrymme minskas.

Tempix temperaturindikator
Tempix AB

En etikett med inbyggd temperaturindikator som påverkar etikettens streckkod. Om produken exponeras för en alltför hög temperatur under för lång tid blir streckkoden oläslig och varan kan inte registreras i butikskassan. Konceptet garanterar på så sätt livsmedelssäkerhet och kvalitet vid en obruten kylkedja.

Tetra Prisma Aseptic 330 ml Square DreamCapTM 26
Tetra Pak Sverige AB
En ny innovativ förslutning, som är utvecklad för att motsvara konsumenternas krav. Skruvkorkens funktionalitet och användarvänlighet har testats både av Reumatikerförbundet och Scanstarjuryn och både fann att förslutningen uppfyller högsta möjliga konsumentkrav.

Expedition Meal
Flextrus AB i samarbete med Campbell Soup Sweden AB
Ett nytt förpacknings- och tillagningskoncept för vildmarks- och expeditionsmat, som gör det möjligt att hålla maten varm under förberedelserna. Den breda öppningen med måttangivelser på insidan gör det enkelt att förbereda samt att äta maten direkt ur förpackningen.

Årets Scanstarjury har bestått av Anders Sörås, Intressentföreningen Packforsk (ordförande); Merete Nes, Lilleborg A/S, Norge; Risto Kallio, Stora Enso Packaging OY, Finland; Paul Schlemmer, Amcor Flexibles A/S, Danmark och Gerald Begéli, Svenska Förpackningsgillet, Sverige.

Årets Scanstar-vinnare presenterades på Scanpack i Göteborg, där diplomen delades ut av Cecilia Johansson, Packaging Concepts Manager på IKEA (Cecilia flyttar förresten snart till Sydkorea där hon blir ansvarig för IKEA:s etablering i Seoul!)


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK