...
Ett 40-tal anställda berörs när wellfabriken i Järfälla stänger

Till årsskiftet kommer D S Smith Sweden AB, som är det nya namnet på SCA Packaging, att stänga sin wellpappanläggning i Järfälla utanför Stockholm och flytta produktionen till de återstående två svenska wellpappanläggningarna i Värnamo och Marierstad.
”Det här är inget som har att göra med DS Smiths köp av SCA:s förpacknings-verksamhet, det hade hänt oavsett.”, säger Peter Thorstensson (bilden), VD i D S Smith Sweden AB, till tidningen nord emballage


I anläggningen i Järfälla arbetar 64 personer, av vilka ett 40-tal direkt berörs av nedläggningen. Övriga anställda är verksamma inom designavdelningen och i säljkåren, vilka kommer att stanna kvar i Järfälla.
”Med hjälp av pensionsavgångar handlar det till slut om 23 personer som kommer att stå till arbetsmarknadens förfogande”, säger Peter Thorstensson.

Nedläggningen i Järfälla innebär att man minskar årsproduktionen med cirka 12 miljoner kvadratmeter wellpapp, vilket är mellan sju och åtta procent av den totala kapaciteten på 180 miljoner kvadratmeter.
”Vi får nu en bättre balans i tillgång och efterfrågan”, säger Peter Thorstensson.

D S Smith Sweden räknar med att kunna klara efterfrågetoppar, som normalt uppkommer exempelvis på försomrarna, med de två återstående anläggningarna.
”Vår fabrik i Värnamo är hypermodern, troligen en av de modernaste i världen, och där bygger vi nu ut färdigvarulagret med 3.000 kvadratmeter och får en ny lina ut ur fabriken. Fabriken i Mariestad är också mycket välinvesterad med en modern maskinpark, om än i en lite äldre byggnad”, säger Peter Thorstensson.

--------------------------------------
En längre intervju med D S Smith Swedens VD Peter Thorstensson finner du i nummer 7/2012 av tidningen nord emballage.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-10-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK