...
Strand Grafiska tar död på illvilliga rykten:
”Vi har inte gått i konkurs!”
Bengt (t.v.) och Mats Strand är besvikna och ilskna på kolleger, som sprider ryktet att Strand Grafiska gått i konkurs. ”Alla medel är tillåtna i krig och kärlek sägs det, men detta är att gå för långt”, säger de.

I somras begärde Malmöbaserade förpackningstryckeriet Strand Grafiska sig själva i företagsrekonstruktion. Beslutet togs efter en tuff period och man gjorde det för att rädda företaget och undvika konkurs. Rekonstruktionen har enligt ägarna lyckats mycket bra och man ligger nu bättre till än vad man räknat med i budgetar och prognoser.
Men under förpackningsmässan Scanpack nåddes företaget av illvilliga och felaktiga rykten, som sade att Strand Grafiska hade gått i konkurs. Detta har fått huvudägarna Bengt och Mats Strand att ilskna till och man har därför skrivit ett öppet brev till kolleger och kunder, där man kraftfullt dementerar konkursryktena och beklagar vissa av sina ”kollegers” agerande.
Alla medel är tillåtna i krig och kärlek sägs det, men detta är att gå för långt”, skriver man bland annat i brevet.


Så här skriver Bengt och Mats Strand bland annat i sitt öppna brev, som man betecknar som ett inlägg skrivet i vrede och där man vill berätta sanningen, eftersom så mycken felaktig information kom till deras kännedom under Scanpack-dagarna:

Nu har vi kommit hem från Scanpack och börjat samla tankarna. Dagarna på mässan kändes bra med ett bra flöde av nya kontakter och befintliga kunder. Speciellt i år var det bra att kunna sitta ner i lugn och ro och prata med våra befintliga kunder och leverantörer om vår situation. Som många av våra kolleger vet, har vi haft det tufft under en period och begärde oss därför i företagsrekonstruktion den 19 juli år. Efter mycket vånda om hur vi skulle göra, känns det idag att vi valde rätt.
Vi har fått en väldigt positiv feedback från våra kunder och leverantörer. Alla ställer upp och tror på oss. Därför vill vi passa på och tacka alla våra leverantörer, som gör det möjligt för oss att fortsätta att serva våra kunder. Samtidigt vill vi tacka alla våra kunder som tror på oss. Ni är alla kvar, en del av er har till och med gett oss ökat förtroende, en del av er vill hjälpa oss med betalningstider o.s.v., Så, ett stort tack till er alla!
Många av våra kolleger fick vi också väldigt positiv feedback ifrån. Ni tyckte att det fanns plats för oss alla på kartan. Vi har ju dessutom en lite annan inriktning på vår produktion och kunder än de flesta av er. Men att sedan få höra att någon av er går omkring och berättar att vi är i konkurs!!! Vad pratar ni om? Vet ni inte vad skillnaden är på företagsrekonstruktion och konkurs? Alla medel är tillåtna i krig och kärlek sägs det, men detta är att gå för långt tycker vi.
Visst är vi konkurrenter, men detta är väl ändå inte rätt sätt att få mer jobb till er produktion?


Bengt och Mats Strand berättar också att rekonstruktionen kommer att fortsätta minst fram till den 21 januari nästa år och att man ligger bättre till än vad alla budgetar och likviditetsprognoser visat på.

Vi kommer även i fortsättningen att vara en del av svensk förpackningsindustri!”, avslutar far och son Strand sitt öppna brev.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK