...
Unika etiketter på unika vodkaflaskor
Inte bara är varje flaska unik i sin färgsättning – även den numrerade etiketten från Eson Pac är unik på sitt sätt.

Vi har tidigare skrivit om Absolut Companys unika vodkaflaskor ”Absolut Unique” (läs här), men det är inte bara själva flaskorma som unika i och med att ingen flaska är den andra lik – även etiketterna som sitter på flaskorna får betecknas som unika.
Det berättar Eson Pac Group, som fick uppdraget att utveckla en etikett, där varje ”Unique”-flaska fick ett unikt, spårbart nummer.
Besökare kunde se de unika vodkaflaskorna med sina lika unika etiketter i Eson Pacs monter på Scanpack och på bilden är det Account Manager Nicklas Sörensen som visar upp ett exemplar av flaskan.


Det var Eson Pacs köp för drygt ett år sedan av Strålfors Identification Solutions (SIS) (läs här,) som gjorde det möjligt för företaget att utveckla och leverera de unika vodkaetiketterna, vilka producerats vid etikettenheten i Åstorp.
Eson Pac har tidigare producerat och konverterat förpackningar för Absolut Company och med den kompetens inom avancerade etikettlösningar, som kom in i företaget i och med köpet av SIS, fick man också möjlighet att förse Absolut Company med etiketter till ”Unique”-flaskorna.
”Vi har ett väl utvecklat samarbete med Eson Pac sedan tidigare och med de höga krav detta projekt krävde kändes det helt rätt att lägga detta viktiga uppdrag hos dem” säger Fredrik Suokko på The Absolut Company.

Närmare fyra miljoner exemplar av de unika vodkaflaskorna, vilka tillverkas av Ardagh Glass i Limmared, kommer att vara ute till försäljning runt om i världen – och varje flaska kommer alltså att ha en etikett med ett unikt serienummer, som gör flaskan spårbar.

”Det var en riktig utmaning vi fick ifrån Absolut”, säger Patrik Andersson, säljchef på Eson Pac.
För att få fram just den etikett som Absolut Company ville ha, fick man kombinera olika trycktekniker och lacker på ett helt nytt material, som försetts med ett speciallim.
”Vi fick också lösa logistiken med spårbarhet på varenda etikett via programmering och märkning av ett helt unikt nummer på varje etikett, en helt ny erfarenhet för oss”, berättar Patrik Andersson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2012-11-02

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK